ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Nybliven 4-taktsägare önskar tips inför vintern/vinterförvaring :)

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Nybliven 4-taktsägare önskar tips inför vintern/vinterförvaring :)

  Halloj
  just köpt mig en en fjong ny båt och motor och har lite funderingar eftersom några saker och moment är helt nya för mig. detta inför vinterförvaring/upptagning. vet inte än om
  det blir inomhus eller utomhus förvaring, skiljer det sig i hur man ska förberda?

  1: fyrtakt, aldrig haft innan. Nu en mercury 80 hk fourstroke.
  2: Aldrig haft fjong nytt tidigare
  3: fast tank

  Ok, så här är mina funderingar. Enligt handlaren ska första service ske efter 100 timmar, jag kommer ha kört 10-15 max innan upptagning, ska man göra service då ändå? Eller ska jag vänta till våren? Isf ska jag göra något annat istället, konservering eller dylikt? finns ett ställe man kan koppla på en slang för att köra igenom färskvatten, räcker det? Skiljer det sig beroende på inomhus eller utomhus?

  Inte varit så noga med vinterhållning etc på gamla häckar man haft innan men nu när man har nytt vill man göra på bästa sätt både för garantier och för livslängd.

  Eftersom det är sent på året är kan det vara svårt att få tag på prisvärd inomhusförvaring som jag självklart förstår är att föredra, men är det någon fara med utomhus egentligen.

  Fast tank blir ju svårare att tömma än 25 liters plast-dito. Är det ändå ett måste? Läste någonstans att full tank eller tom tank, inte helvfull då risken för kondens etc blir större.?

  Tar tacksamt emot alla tips och kommer säkert med fler frågor:) Har ni tips på vinteruppställningsplats i gbg-området tar jag tacksamt emot det med.

  Med bästa hälsningar, Ulf

 • #2
  Tanken – töm om möjligt eller använd stabiliseringsmedel.

  Oljan i motorn försämras ju inte bara vid/av användning utan den åldras vilket också det påverkar kvaliteten. Om det rör sig om en ny motor så är det inte orimligt att tänka att du under garantitiden följer serviceintervall och då konserverar över vintern enligt tillverkarens rekommendationer. Har du köpt en ny motorbåt och motor så kan du med lätthet höra av dig till försäljaren och tillverkaren och höra vad de rekommenderar. Sen om du följer rekommendationerna eller inte, det är en annan fråga. Men du förtjänar lite feedback från återförsäljare/tillverkare. Likaså tycker jag du ska höra med försäkringsbolaget om vad de säger. Det rör sig ändå om rätt stora summor pengar.

  Kommentar

  Senaste inlägg

  Kollaps

  Senaste ämne

  Kollaps

  ANNONS
  ANNONS
   
  Working...
  X