ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Båtval familj (WA / BR / DC)

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Båtval familj (WA / BR / DC)

  Hej

  Vi är en familj, 2 vuxna och 2 barn (3 och 7 år gamla).

  Nu är det dags att skaffa vår första båt :-)

  Vi kommer använda båten för dagsturer, kanske lite fiske och transporter inom stockholms skärgård. Vi har sommarställe som ligger ca 30 distans bort enkel resa- så båten kommer används en hel del för transport dit.

  Vi har tittat på flera båttyper och fastande snabbt för Bow Rider modeller då vi gärna vill ha fördelarna med en öppen båt i fören. Det blir både enklare att lasta och säkrare för barnen att gå på och runt i båten. Ett annat "krav" som vi har är att det skall finnas en social yta (solbädd/ bord) i båten. D.v.s den måste vara trevlig att sitta i även när man inte transporterar sig.

  Storlekar vi tittar på är va 6 meter och en motor på mellan 100 -150 hk. Budget ca 350 TSEK.

  Efter att ha pratat med vänner som också har båt och barn i samma ålder så har vi insett att en liten ruff nog är en bra idé. Barnen kan få skydd från väder och vind, samtidigt kan de behöva vilja på längre strapatser. Eftersom vi inte tänker sova i båten så finns det inga direkta krav på storlek i ruffen.

  Väljer vi en DC modell får vi visserligen ruff men blir av med fördelarna som enöppen båt ger. Väljer vi en Bow Rider blir vi istället av med ruff vilket kan göra längre turer med barn ombord "krävande".

  WA

  Vi har precis fått upp ögonen för något vi tycker verkar vara den perfekta kompromissen. Det är nya Uttern S65 som är ett WA koncept - den verkar bjuda på allt. Dock skulle den kräva att vi ökar budgeten rejält då den är ny på marknaden.

  Frågor:

  Någon som kan tipsa på alternativ till nya Uttern S65 - d.v.s andra tillverklare som har liknanden koncept?

  Om vi inte har råd med en WA, hur skulle ni resonera i valet mellan Bow rider / DC -> , d.v.s. offra yta i förmån för ruff eller tvärtom?

  /Johan
 • #2
  Hej Johan!
  Jag hoppas att fler ger sig in och pratar om sina personliga upplevelser med sina – och andras båtar. Men fram till dess föreslår jag att du kikar in på Sök båts båtdatabas. Där kan du snabbt och överskådligt få en rad exempel på alternativ.
  Sokbat.se > Båtdatabas. skriv in WA i sökrutan så får du en rad träffar (länk med sökord: https://www.sokbat.se/Modeller#/text=wa&items=30).

  Kommentar


  • #3
   Priserna som anges för de olika båtmodellerna i Sök båts båtdatabas är priset båtarna sålts för hos (Sweboat-anslutna) handlare. Det finns inte priser angivet för alla båtmodeller, men Ryds 23 WA som kan vara ett alternativ har omfattande säljstatistik.

   Kommentar


   • #4
    Hej! Jag är övertygad om att det är sant som någon sa "båtägare är bara glada två gånger. När de köper resp säljer båten. Du behöver minst två. En Ryds 465r som är en otroligt bra båt. Helt öppen vilket du vill ha ibland när du fiskar eller ska till affären. Tar lite byggplatsen vid affären. Sen en DC eller mera storbåt som klarar turer i lite sjö. Det blåser alltid upp och Cinderella båtarna dyker alltid upp när man minst anar. Lycka till!

    Kommentar

    • ANNONS ANNONS

    • #5
     Sting 610 S är ett alternativ att kolla in. Du kan kika in den klassiska Nimbus 19 Nova och du har Micore med flera WA-modeller. Vilka modeller har ni kikat på?

     Kommentar

     Senaste inlägg

     Kollaps

     There are no results that meet this criteria.

     Senaste ämne

     Kollaps

     There are no results that meet this criteria.

     ANNONS
     ANNONS
      
     Working...
     X