ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Johnson 50hk -97, 2 fel, märkligt larm samt ojämn gång vid högre varv.

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Johnson 50hk -97, 2 fel, märkligt larm samt ojämn gång vid högre varv.

  Har en Johnson 50hk -97 som jag lät konvertera till färdigblandad soppa i våras ( VROn var kass). Har dock efter detta fått två problem med den, ett nytt och ett som möjligen fanns tidigare:mad:


  1) Redan när jag fick tillbaka den från varvet så sa det att varningssummern piper till helt kort med jämna mellanrum men att de ej kunde identifiera vad detta berodde på.
  Jag har under sommaren försökt finna fel men utan resultat. Vid tomgång/lågvarv så tänds samtliga fyra varningslampor en gång per minut och slockna därefter, var och en efter varandra, inom någon sekund. I samband med att dessa tänds piper larmet i ca ½ sekund. Vid högre varv upprepas detta så ofta som var 10:e sekund.
  Detta påminner om den självtest som systemet gör varje gång tändningen slås till.
  Den inkopplade fishfindern anger att motorn laddar med ca 13.8v.
  Vid låg laddning lär annars självtesten kunna hamna i en loop.


  2) Under gång, vid varvtal > ca 4700 rpm, tappar motorn varvet under ca 1 sekund för att därefter återgå till samma/nästan samma varv i någon sekund därefter tappar den på nytt varvet…osv. Detta sker tills det att jag drar av på gasen och låter den gå < 4700 rpm. Inget larm uppträder.
  Impellern är bytt i höstas, skvallerstrålen är kraftig. Spontant upplever jag det som om den ej får bränsle alt. att den suger luft. Termostaten är testad och tempgivaren tycks vara ok. Jag har testat med två olika bensinslangar dock med samma resultat. Ventilationen till tanken är ok. Förgasarna är helt rena och väl justerade. Upplever att gummiblåsorna på båda slangar jag testat ej blir hårda när jag pumpat. Motorn är för övrigt lättstartad och går jämnt.

  Jag skulle sätta stort värde på era tankar kring hur jag skall komma till rätta med detta.

 • #2
  Har en johnson 70hk från 95. Har också problem med att larmet piper stup i ett. Följer din länk med stort intresse.
  Mvh Monark

  Kommentar

  Senaste inlägg

  Kollaps

  Senaste ämne

  Kollaps

  ANNONS
  ANNONS
   
  Working...
  X