ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Dålig farg på buster? galvanisk strömning?

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Dålig farg på buster? galvanisk strömning?

  Hej

  Funderar på köpa en buster från 06. Men lacken ser lite konstig ut. Se bilder.

  Någon som kan spridar lite ljus på vad detta kan beror på?
  Båten ligger i kungsbacka/Göteborg och är inte bottenmålad.

  Tack på föhand

  James
  Bifogade filer

 • #2
  Galvaniska strömningar i en alu båt beror oftast på ett felaktigt instalerat elsystem ofta vid eftermontering då många jordar tex. lanternorna i skrovet för att slippa dra dubbla kalar, visst lyser lanternan men det ger skador på skrovet som så sakterliga äts upp och ger olika tråkiga följder.

  Så kolla elen på den båten om allt är draget på rätt sätt, om inte kan det vara det som gör att ytan under lacken påverkats så att färgen släpper sådär, och då har båten även andra problem som Du få ta smällen av framöver så kolla noga innan Du köper!

  Kommentar


  • #3
   Varning!!

   Det finns en orsak till att Buster slutade med att lacka sina båtar och det är just det här problemet som ses i bilderna. Det beror inte på något fel i el-systemet, men det beror på galvaniska strömmar ifrån olika saker som är monterade på båten, tex olika rostfria beslag som inte är avskärmade ifrån aluminiumet på rätt sätt med gummipackningar, etc.

   På en båt som ser ut på detta sätt finns inget annat att göra än att lacka om den, vilket Buster kan göra om det finns lackgaranti kvar. Båten kommer inte att bli snyggare när den åldras, lindrigt uttryckt. Så om du inte får den oförskämt billigt, köp en olackad Buster istället så slipper du vara rädd för repor och skavanker.

   Men som sagt, kolla om det finns lackgaranti kvar…

   Lycka till!!
   Mikael:)

   Kommentar

   Senaste inlägg

   Kollaps

   Senaste ämne

   Kollaps

   ANNONS
   ANNONS
    
   Working...
   X