ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Måla drev och propeller med polerande färg?

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Måla drev och propeller med polerande färg?

  Hej, postar för första ggn i detta forum och riskerar förmodligen spott och spe bland proffsen här ;-)
  Men jag undrar varför det inte skulle vara ok att måla drev och propeller med Biltemas självpolerande bottenfärg? Bara att blåsa av med högtrycken till hösten?

  FYI är det ett Cobradrev från 1989...

 • #2
  Polaranda bottenfärg har en öppen yta. Det gör inget i låga farter. Men på en propell som går snabbt rundt i vattnet vill det inte funka. Først vill det slitas av, det vill inte ge nogon effekt på groende eftersom den grohindrande medel som finns i färgen vill gå ur mycket snabbt. Och det hindrar farten beroende av ytan...

  Och det nästa är att tänka på galvaniska problem - måla inte med bottenfärg som inte går i hop med metallen du målar. Läs mer om detta på Hempel, Jotun eller International sina web-sidor.

  Mvh
  Alfa^2

  Kommentar


  • #3
   Det går alldeles utmärkt att måla propellern med bottenfärg. Vill man ha den mer ovanliga kulören gul, så kan man istället täcka den med post-it lappar. Se bara till att inte starta motorn ;)

   Kommentar


   • #4
    Ursäkta för att jag svarade på din fråga om polerande bottenfärg. Men tack för att du var så precis. Bottenfärg är inte bottenfärg för att si det så...

    Om du köper bottenfärg som er till drev, dvs som både passar mhp att den är hård bottenfärg och mhp att ett drev är i metall, gärna alu, så går det att måla detta med en s¨dan bottenfärg.

    Men igen -inte använd Biltemas polerande bottenfärg.

    Mvh
    Alfa^2

    Kommentar

    Senaste inlägg

    Kollaps

    Senaste ämne

    Kollaps

    ANNONS
    ANNONS
     
    Working...
    X