ANNONS ANNONS

Allmänt meddelande

Kollaps
No announcement yet.

Vill du segla jorden runt?

Kollaps
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • geronimo
  svarade
  racing

  hej
  Jag har gjort den här resan ett par gånger o kan bara säga att : ta absolut ett år till!! ni kommer aldrig att ångra att ni gör det. Man kan ju alltid göra resan på 2 år ändå men ta med det sista året i beräkningarna.

  Cheers
  Kjell

  Leap, and the net appears!!

  Skriv en kommentar:


 • melle
  svarade
  Ursprungligen postat av Eiliv&Emilie Visa inlägg
  Hej alla glada sjöbusar som är intresserade av att segla långt!

  Det är många som har läst vår tråd och varit intresserade. Jag kan nu berätta att vi har kommit en bra bit på vägen och är nu fyra trevliga besättningsmän som tillsammans äger en båt med namnet Båten Anna. Hon är av modellen Fortissimo och vi håller för fullt på med att utrusta henne. Om man i fortsättningen vill följa vårt äventyr och kanske till och med mönstra på en sträcka någon stans så kan man besöka BÃ¥ten Anna | Seglar Jorden Runt som är adressen till vår hemsida.

  Skepp och hoj
  Capten Ninetoe (Som jag Eiliv nu kallar mig)
  Härligt!

  Jag önskar er all lycka på vägen!

  Mvh
  Andreas

  Skriv en kommentar:


 • Eiliv&Emilie
  svarade
  Följ äventyret på vår hemsida!

  Hej alla glada sjöbusar som är intresserade av att segla långt!

  Det är många som har läst vår tråd och varit intresserade. Jag kan nu berätta att vi har kommit en bra bit på vägen och är nu fyra trevliga besättningsmän som tillsammans äger en båt med namnet Båten Anna. Hon är av modellen Fortissimo och vi håller för fullt på med att utrusta henne. Om man i fortsättningen vill följa vårt äventyr och kanske till och med mönstra på en sträcka någon stans så kan man besöka www.batenanna.se som är adressen till vår hemsida.

  Skepp och hoj
  Capten Ninetoe (Som jag Eiliv nu kallar mig)
  Last edited by Eiliv&Emilie; 2011-01-08, 23:28.

  Skriv en kommentar:


 • melle
  svarade
  Hur går båtletandet?

  Såg på blocket nu en HR Rasmus 35. Långfärdsutrustad för 395k. Finns säkert lite prutmån.
  Det som är bra med den är ju att den har en separat akterkabin (som enbart är tillgänglig utifrån). Tänkte att det kunde vara passande för er som par när ni har andra med er också.

  395k är nog det lägsta jag sett en Rasmus 35 utannonserad för på många år.
  http://www.blocket.se/goteborg/HR_35....htm?ca=20&w=3
  Mvh
  Andreas

  Skriv en kommentar:

 • ANNONS ANNONS

 • melle
  svarade
  Vet inte hur mkt pengar ni har råd att lägga på en båt. Men med 4 st i projektet kanske ni har råd med denna:
  Ketch riggad Långseglare 57 fot | Stockholm | Blocket

  Utifrån vad som står skrivet i annonsen så verkar det vara ett riktigt klipp. 57 ft för 575 000kr. Där ni lät iaf inte trampa varandra på fötterna hela tiden.

  Skriv en kommentar:


 • Eiliv&Emilie
  svarade
  Haha, vad roligt! Mattias heter han... Världen är allt bra liten.

  Nä, Sally Blue är nog inget bra exempel på hur man ska göra, men ett mycket bra exempel på att man kan göra i princip vad man vill så länge man försöker tillräckligt mycket. =) Förövrigt så bodde vi granne med kapten Danjel uppe i Umeå.

  Skriv en kommentar:


 • Gaidin
  svarade
  På Sally Blue fick avhopparen köpa ett vindroder till båten. Nu vet ju inte jag om just Sally Blue är ett bra exmpel på hur man skall genomföra en sådan resa... =)

  Eiliv&Emilie, jag tror minsann jag träffade en kompis till er i Strömstad för ett par veckor sedan, en professionell handbollspelare på väg till Sandefjord för nytt kontrakt, kan det varit Andreas han hette? Från Lund? Han hade djupaste beundran för er envishet.

  Skriv en kommentar:


 • melle
  svarade
  Nej, det hade ju inte vart ngn hit.

  Om jag inte missminner så skedde väl det för gänget på Sally Blue (runtjorden.com). En person som var med från början hoppade av. Har för mig att den personens andel tillföll båten. Inte helt 100 men har för mig det.

  4 personer. Då måste ni få råd med en större båt än 32 ft :) Hoppas ni finner ngt runt 36-40 ft till en hygglig peng!

  Ni är inte intresserad av att börja segla i Australien? Southwind (medvinden.com) har kommit till Galapagos nu och är inställda på att sälja i Australien. En 36 fotare.

  Mvh
  Andreas

  Skriv en kommentar:

 • ANNONS ANNONS

 • Eiliv&Emilie
  svarade
  Vi går alla in som likvärdiga delägare i projektet och kommer självklart att skriva ett avtal. Jag håller precis på och utformar det nu i denna stund. Blir ju väldigt problematiskt om någon vill bli utköpt veckan innan avsegling. =)

  Skriv en kommentar:


 • melle
  svarade
  Ja, det låter som en bra idé att hålla en deposition motsvarande flytbiljett.

  Kul att ni blivit ett gäng nu! Går de andra in som delägare i projektet? Om de gör det, se i så fall till att skriva ett avtal. Dvs vad som händer om någon drar sig ur innan ni gett er iväg, eller om ngn drar sig ur under resan. Det har hänt flera gånger att projektmedlemmar dragit sig ur och då är det bra att veta hur man ska lösa det.

  Skriv en kommentar:


 • Eiliv&Emilie
  svarade
  Nu kan jag meddela att vi har ordnat med besättning. Tre tappra män och en kvinna blir vi. Andra som är sugna på att hänga med som paying crew på vissa sträckor kan hålla utkik på denna tråden. Kommer att posta en länk till vår hemsida när den blir klar. Där kommer man att kunna lägga in en ansökan.

  Tack för denna gången!

  Skriv en kommentar:


 • Eiliv&Emilie
  svarade
  Tar man ombord paying crew så ska man ha lite koll på vilka man tar ombord. Att ta en deposition på en summa motsvarande biljetten hem var ett bra tips tycker jag. Jag har inte exakt koll på hur det fungerar men skepparen har ett ansvar för sin besättning på ett sådant sätt att han/hon inte kan lämna av en person var som helst. Har personen inga pengar för att ta sig där ifrån kan skepparen bli skyldig att betala hemresebiljett.

  Med andra ord, se till att de man tar ombord har pengar så att de klarar sig! =)

  Skriv en kommentar:


 • melle
  svarade
  Fy fan. 1000kr dygnet per person? Då klassar jag det som charter nästan :)

  En vanlig paying crew ska inte behöva betala mer än 150-250kr dygnet.

  Mvh
  Andreas

  Skriv en kommentar:


 • Gaidin
  svarade
  Jag har nu läst igenom den och den ger mig lite frågor.
  Vilket belopp var det i detta fallet? Vad jag förstår så är det den avgörande punkten om hurvuda det var passagerare eller besättning.
  Tanken med Paying Crew var väl från början kostnadsdelning, vilket ju inte kan göra att man blir en passagerare. Men de priser jag har sett på vissa payingcrew båtar (upp till 1000kr/dygn och person) så är det ju helt klart fråga om att även redaren/skepparen skall ha betalt för bl a slitage av båt, egen mat o s v.

  Jag tror nog inte att man definitionsmässigt kan förklara paying crew olagligt under svensk flagg, däremot att kalla billig charterverksamhet för paying crew.

  Skriv en kommentar:


 • Gaidin
  svarade
  Oj, den var visst lätt att hitta själv.
  http://www.hogstadomstolen.se/Domsto...2-08%20Dom.pdf

  Skriv en kommentar:

Senaste inlägg

Kollaps

Senaste ämne

Kollaps

ANNONS
ANNONS
 
Working...
X